Despre localitate
Informații generale
Teritoriul comunei Margina este situat in partea de nord-est a judetului Timis, invecinandu-se spre nord cu judetul Arad iar spre est cu judetul Hunedoara. Comuna Margina se afla la 40 km. distanta de municipiul Lugoj, 100 km. de resedinta de judet, municipiul Timisoara si la 62 km. de orasul Deva, pe drumul national DN 68A, drum care trece pe teritoriul satelor Sintesti, Margina si Cosevita.
In afara de DN 68A, teritoriul comunei Margina este strabatut de calea ferata Lugoj – Ilia – Deva, la Margina existand gara si un principal nod de feroviar ce leaga comunele invecinate Curtea, Tomesti, Pietroasa cu orasele si municipiile din judet si din tara. Satele Nemesesti si Costeiul de Sus au statii de cale ferata ce servesc pentru transportul persoanelor.
Comuna Margina are in componenta noua localitati apartinatoare pe care le prezentam in continuare inpreuna cu anul atestarii documentare si cu distanta fata de gara(Km):
1. Margina – atestata documentar din anul 1365; 1,5
2. Sintesti – atestat documentar din anul 1511; 4,0
3. Breazova – atestat documentar din anul 1596; 5,0
4. Costeiul de Sus – atestat documentar din anul 1548; 12,0
5. Grosi – atestat documentar din anul 1508; 8,0
6. Zorani – atestat documentar din anul 1507; 2,5
7. Nemesesti – atestat documentar din anul 1424; 4,5
8. Cosevita – atestata documentar din anul 1540; 12,0
9. Bulza – atestata documentar din anul 1598. 44,0
Principalele resurse naturale din comuna Margina sunt terenurile agricole si padurile dupa cum urmeaza:
Intravilan – 172 Ha;
Extravilan – 13.109 Ha.
Specificare Supraf.Ha
Suprafata arabila 1821
Paduri si tufisuri 7931
Pasuni 1844
Ape si balti 63
Fanete 1218
Neproductiv 26
Livezi 62
Drumuri si cai ferate 190
Constructii si curti 126
TOTAL AGRICOL 4945 TOTAL NEAGRICOL 8336
TOTAL GENERAL 13281
– Lungimea totala a drumurilor comunale 41,1 km, din care modernizate (asfaltate) 18,2 km ; pietruite 7,5 km ; drumuri de pamant 18,4 km;
– iluminat public corpuri de iluminat 341 buc
– densitate corpuri de ilumint 12,5 buc/1 km
– nr. locuinte racordate la apa curenta 806
– nr. locuinta de la care se colecteaza deseuri 438
– nr. gradinite 4
– nr. elevi prrescolari 77
– nr. scoli primare 2
– nr. elevi ciclul primar 91
– una unitate cu personalitate juridica – Scoala cu clasele I-VIII “ Sorin Titel “ Margina
– nr. elevi ciclul gimnazial 102
– nr. populatie in urma RPL 2011 – 2135 persoane
– structura populatiei dupa etnii : etnia romana 2038 pers.; maghiara 24 pers;romi 9 pers.,germani 5pers., ucrainieni 47 pers. , sarb 1 pers., slovaci 8pers.;
– structura populatiei dupa religie: ortodoxa 1635 pers., romano-catolica 30 pers., greco-catolica 6 pers., reformata 7 pers., baptista 119 pers., penticostala 294 pers.,adventisti de ziua a 7-a 26 pers., Evanghelica 2 pers., alte religii 12 pers.,fara religie 4 pers.
Sectoare de activitate:
Agricultura
Exploatatii vegetale – 16;
Exploatatii zootehnice – 10;
Exploatatii mixte – 16.
Proprietati – 943.
Dotari, utilaje:
Tractoare – 55;
Motocositoare – 6;
Pluguri – 30;
Cultivatoare – 7;
Semanatori paioase – 5;
Semanatori prasitoare – 5;
Masini amendamente – 3;
Masini erbicidat – 7;
Combine – 7;
Remorci – 8.
Constructii agricole:
Grajduri – 24.110 m.p.
Patule – 6.106 m.p.
Magazii, hambare – 4.210 m.p.
Sure, finare – 11.600 m.p.
Remize, soproane – 3.181 m.p.
Firme, societati:
SC Agricola Martina SRL care lucreaza in arenda 72,81 ha teren
Ocupatia de baza a locuitorilor este agricultura. O parte a populatiei mai lucreaza in industria chimica, exploatarea si prelucrarea lemnului, comert, agroturism.
Satele componente comunei Margina
Localitatea este atestata documentar din anul 1365, dar este amintita inca inainte de 1300 ca resedinta a unui district valah apartinand cand de Comitatul Hunedoara cand de Comitatul Timis.
Suprafata totala a comunei este de 132 km patrati. Relieful este deluros, teritoriul este strabatut de raul Bega, care izvoraste din muntii Poiana-Rusca.
Ocupatia de baza a locuitorilor este agricultura. O parte a populatiei mai lucreaza in industria chimica, exploatarea si prelucrarea lemnului, comert, agroturism.
Satul Sintesti apartine comunei Margina (1950) si este asezat la circa 1 km departare spre apus, intre Margina si Faget, pe drumul comunal ce face legatura intre ele si la circa 3,5 km pe DN 68A si cel comunal, de la sosea pana la sat.
Cam la circa 500 m spre nord de cursul lin al raului Bega, sub poale de deal, Dumnezeu a binecuvantat o asezare de romani sub denumirea de Sintesti. Dealurile Lipovei, Semercestilor si Cioaca il strajuiesc la nord despartindu-l de satele Grosi si Capalnas. Pe coamele lor, tot mai domoale pe masura ce se apropie de lunca raului Bega, sintestenii au planat vii si pomi fructiferi, care pana la colectivizare, erau mandria satului. La est si nord-est se invecineaza cu Margina (centru de comuna) si Zorani,la sud cu Breazova, Branesti si Batesti, iar la vest cu satul Temeresti.
Are o intindere de 4,5 km patrati – vatra satului, terenuri agricole si paduri.
Breazova este sat romanesc, atestat documentar la 1379, destul de timpuriu in comparatie cu alte asezari din cadrul comunei noastre. Existenta lui este mult mai veche . A fost o suburbie a cetatii Margina, a facut parte din districtul Icusi – Margina (esc. XV-XVI). Oamenii au suportat asuprirea si prigoana acelorasi stapanitori, fiind uniti si curajosi, au luptat impotriva nedreptatilor impuse, pentru libertate si unitate nationala, pentru drepturile lor.
Satul se invecineaza: la nord-est cu Margina, la est cu satul Curtea, iar la vest cu satul Branesti.
Nu are drumuri si cai de comunicatie amenajate, doar drumuri pietruite si de pamant.
Satul Costeiu de Sus apartine de comuna Margina dupa reforma administrativa din 1968.
Situat la 10 km de centru de comuna, pe drumul comunal Margina – Costei, calea ferata Lugoj – Ilia trecand la 200 m de casele oamenilor. Cu ani in urma, era gara in sat cu doua linii – principala si secundara. Aici se incarcau vagoane cu busteni si lemn de foc, pentru fabricile de mobila si depozite de lemn din tara.
Dupa 1989, in urma reorganizarii C.R.F., gara s-a desfiintat, nu a ramas nici macar o halta unde se pot elibera bilete de calatorie. Cladirea si anexele, ca toate garile si haltele desfiintate, din tara, au fost lasate in paragina si s-au distrus de oameni, fara ca cineva sa-i traga la raspundere, fiind bunuri publice.
Strajuit de Dealurile Lipovei, spre nord, cu Dambul Gomila (478 m) si ale Lapugiului la est, acoperite de paduri seculare, livezi de pruni si pasuni, satul este inconjurat de dealuri ce se imbratiseaza intr-un cerc, lasand iesire spre apus, catre Margina, de-a lungul paraului Icui, ce se formeaza in fundatura dealurilor si umbra padurilor din paraiele: Dimofti si Malaeti. Se invecineaza la nord cu satul Bulza – despartite de dealuri si paduri, la est cu judetul Hunedoara, la sud-est cu satul Cosevita, la sud si sud-vest cu satele Cosava si Nemesesti, iar la nord-vest cu satul Grosi.
Pe drumul comunal 103 Zorani – Grosi, la 7 km peste deal, prin padure, la nord de centrul comunei Margina, este situat satul Grosi.
Inconjurat de dealuri, care fac parte din dealurile Lipovei, vand inaltimi sub 300 m, acoperite cu paduri batrane de fag, stejar, carpen, da inpresia ca este asezat intr-o frumoasa depresiune.
Atestat documentar in 1508, satul este asezat pe Valea Grosului, un paraias ce strange apele provenite din ploile torentiale, aduse de torente formate pe dealurile si vaile din jur. Cand ploile sunt abundente iese din albie si inunda gradinile iar vara si in timp de seceta, paraul este fara apa, doar strajuit de vegetatie specifica.
Sat apartinator comunei Margina (1950), are la nord-vest hotar cu Arad, la nord-est este vecin cu satul Bulza (peste deal), la est cu satul Costeiu de Sus, la sud satele Nemesesti si Zorani iar la vest, de la Capalnas spre Faget si Temeresti se prelungesc dealurile Lipovei acoperite de paduri batrane.
Asezat la Nord de satul Margina la 0,5 km distanta pe carare si 1 km pe drumul comunal Margina – Zorani – Grosi.
Fiind foarte apropiat de centrul de comuna, locuitorii satului s-au rugat la aceeasi sfanta biserica, iar copiii au invatat carte la aceeasi scoala cu cei din Margina, avand aceiasi invatatori.
Atestat documentar mai tarziu decat Margina si celelalte sate din zona (1597), este probabil ca la inceputul existentei sale a fost o suburbie a Marginei, avand aceeiasi administratie si stapanire.
Pe drumul comunal Margina – Costeiu de Sus, la 4 km de centru de comuna, spre rasarit, la fel ca alte asezari romanesti ca: Rogosa, Nandresti, Negrilesti, Preoteasa, Lucacesti – disparut de pe harta tarii prin contopire cu Margina, Nemesesti sau Costeiu de Sus s-a statornicit, in mijlocul codrilor seculari, o comunitate mica de romani, satul Nemesesti.
Atestat documentar la 1427, iar de la 1439 face din districtul Icus – Margina, “pertinenta” a domeniului Hunedoarei, proprietate a lui Iancu de Hunedoara.
Satul Cosevita apartine comunei Margina dupa impartirea administrativa din 1968.
Asezat pe drumul national 68A – Lugoj – Deva, la 12 km departare de centrul comunei, in partea de est a judetului Timis, la granita cu judetul Hunedoara, satul se intinde pe dealurile Cosevitei situate pe linia Costeiu de Sus, Cosevita, Homojdia, Pietroasa, cu inaltimi mici, in jur de 320 m asa cum este varful Gurguleu (304 m).
Pe Dealul Cosevitei (320 m) se afla piatra de hotar intre cele doua tinuturi Banat si Transilvania.
Satul Bulza este atestat documentar la 1366. Este de inteles ca are o vechime destul de mare, paradoxal fiind faptul ca sub aspect economic si cultural nu a avut nici o insemnatate.
Asezarea sa, destul de departe de principalele cai de comunicatie si de alte asezari omenesti, dealungul unor vai, intre dealuri, dovedeste ca aici au venit familii de iobagi, fugite de pe mosiile nobililor si din calea cotropitorilor straini.
In timp, o data cu dezvoltarea asezarii, vatra satului s-a mutat mai spre apus, de-a lungul vaii, croind drum de iesire spre valea Muresului. Satele cele mai apropiate din vecinatate fiind: Caprioara, din judetul Arad, Pojoga din judetul Hunedoara si Costeiu de Sus din judetul Timis, toate situate la distanta de circa 7 km de Bulza. Cu locuitorii acestora aveau bulzanii relatii si legaturi de rudenie, mergeau la scolile din aceste sate, sau realizau schimburi de produse.
Istorie
Localitatea este atestata documentar din anul 1365, dar este amintita inca inainte de 1300 ca resedinta a unui district valah apartinand cand de Comitatul Hunedoara cand de Comitatul Timis.
Suprafata totala a comunei este de 132 km. patrati.
Relieful este deluros, teritoriul este strabatut de raul Bega, care izvoraste din muntii Poiana-Rusca.
Ocupatia de baza a locuitorilor este agricultura. O parte a populatiei mai lucreaza in industria chimica, exploatarea si prelucrarea lemnului, comert, agroturism.
Populatia comunei este de 2549 persoane.
Comuna Margina are in componenta noua localitati apartinatoare pe care le prezentam in continuare inpreuna cu anul atestarii documentare:
1. Margina – atestata documentar din anul 1365;
2. Sintesti – atestat documentar din anul 1511;
3. Breazova – atestata documentar din anul 1596;
4. Costeiul de Sus – atestat documentar din anul 1548;
5. Grosi – atestat documentar din anul 1508;
6. Zorani – atestat documentar din anul 1507;
7. Nemesesti – atestat documentar din anul 1424;
8. Cosevita – atestata documentar din anul 1540;
9. Bulza – atestata documentar din anul 1598.
Biserici
Cultele sunt reprezentate in cadrul comunei prin:
– ortodoxi – 1871 locuitori
– penticostali – 237 locuitori
– adventisti – 29 locuitori
– baptisti – 124 locuitori
– catolici – 70 locuitori
– alte confesiuni/atei – 20 locuitori
Lăcașe de cult
MARGINA : – monument istoric (1730) si biserica noua – cult otodox
– culte neoprotestante: 1 casa de rugaciune, cult penticostal, 1 casa de rugaciune – cult baptist, 1 casa de rugaciune – cult adventist.
SINTESTI: – 1 biserica ortodoxa – cult ortodox
– culte neoprotestante: 1 casa de rugaciune, cult penticostal si 1 casa de rugaciune – cult baptist
BREAZOVA: – 1 biserica ortodoxa – cult ortodox
– culte neoprotestante: 1 casa de rugaciune – cult baptist, 1 casa de rugaciune – cult penticostal.
COSTEIU DE SUS: – 1 biserica ortodoxa – cult ortodox
– culte neoprotestante: 1 casa de rugaciune baptista – cult baptist, 1 casa de rugaciune – cult penticostal.
NEMESESTI: 1 biserica ortodoxa – cult ortodox
COSEVITA: 1 biserica ortodoxa – cult ortodox (MONUMENT ISTORIC).
GROSI: 1 biserica ortodoxa – cult ortodox
BULZA: 1 biserica ortodoxa – cult ortodox
Sport
- http://www.youtube.com/watch?v=izFGX3KjhIo
- http://www.youtube.com/watch?v=VAjsypHXAOo&NR=1
- http://www.youtube.com/watch?v=WYCWJr71XAI&feature=related
- http://www.youtube.com/watch?v=dB0Iqde1Zeg
Etapa I
Rezultatele complete ale primei etape au fost, seria I: Bodo – Bichigi 1-2; Tapia – MARGINA 0-2; Mãnãstiur – Bethausen 5-0; Tomesti – Rieker 0-3.
Seria a II-a: Ghizela – Cartier JCD 2-1; Arsenal – Costei 1-5; Vointa – Belint 1-1; Boldur – Gãvojdia 3-0.
Tapia a pierdut cu scorul de 0-2, pe finalul meciului disputa cu cei din Margina. Conform realitãtii din teren, un egal ar fi fost mult mai echitabil, însã oaspetii au stiut sã speculeze douã greseli de apãrare si sã puncteze în decurs de doar cinci minute.
Etapa II:
seria I: Bichigi – Rieker 2-1; Bethausen – Tomesti 1-5; MARGINA – Mãnãstiur 3-0; Bodo – Tapia. Seria a II-a: Cartier JCD – Gãvojdia; Boldur – Belint ; Costei – Vointa; Ghizela – Arsenal (ora 17).
Etapa III
Rezultatele etapei a III-a, seria I: Tapia – Bichigi 1-0; Mãnãstiur – Bodo 0-5; Tomesti – MARGINA 1-2; Rieker – Bethausen 3-0; Seria II-a: Arsenal – Drãgan 0-6; Vointa – Ghizela 2-0; Boldur – Costei 0-3; Gãvojdia – Belint 3-2
Tomesti – MARGINA 1-2 (1-1)
Tomesti: Vasiliu – Palconi, Chirilã, Bujor, Oprisan, Muntean, Laurentiu Stãnilã, Pascu, Lupulescu, L. Stãnilã, I. Stãnilã. Au mai jucat: Gheju, Savin, Moldovan si Anut. Antrenor: Toma Stãnilã. Margina: Medrut – Ondrusic, Berezi, Stoica, Bogdan, Orbulescu, Milos, Grecu, Cosa, Drinovan, Lasconi. Au mai jucat: Moga, Oprea, Jurma si Zaghescu. Antrenor: Viorel Simescu. Au marcat: Bujor, respectiv Cosa si Drinovan. Liderul primei serii nu a avut un joc usor pe terenul celor din Tomesti si a obtinut in extremis cele trei puncte. Desi au deschis scorul prin Drinovan, gazdele au egalat repede prin Bujor si au trecut la comanda jocului, însã nu au reusit sã fructifice ocaziile create. Ba mai mult, în cea de-a doua reprizã au ratat si un penalti prin Oprisan, dupã ce portarul Medrut a faultat pe unul dintre atacantii Tomestiului. Margina s-a dovedit a fi mult mai inspiratã în fata portii, victoria fiind adusã de Cosa.
Etapa IV
Rezultatele etapei: Seria I: Bichigi – Cutina 7-0, MARGINA – Rieker 1-2, Bodo – Tomesti 0-1, Tapia – Mănăstiur 8-1; Seria II: Cartier JCD – Belint 3-1, Costei – Găvojdia 3-2, Ghizela – Boldur 0-3, Arsenal – Vointa 1-3.
Etapa V
Rezultate, seria I: Mãnãstiur – Bichigi 0-2; Tomesti – Tapia 2-1; Rieker – Bodo 4-3; Cutina – MARGINA 0-3. Seria a II-a: Vointa – Cartier JCD 3-1; Boldur – Arsenal 7-1; Gãvojdia – Ghizela 3-5; Belint – Costei 0-3.
Etapa VI
Rezultate, seria I: Bichigi – MARGINA 0-2; Bodo – Bethausen 4-1; Tapia – Rieker 3-0; Mãnãstiur – Tomesti 0-4. Seria II: Ghizela – Belint 3-2; Arsenal – Gãvojdia 4-6; Vointa – Boldur 2-0. Meciul Cartier Drãgan – Costei a fost amânat.
Bichigi – MARGINA 0-2 (0-1)
Bichigi: Dicu – Turcanu, Icobescu, Rãdulescu I, Crãciunescu, Rãdulescu T, Udroiu, Poraci, Togerescu, Papuc, Lupulescu. Au mai jucat: Andrei, Peicuti si Lazãr. Antrenor: Valericã Lazãr. Margina: Medrut – Ondrusic, Berlezi, Stoica, Gheza, Orbulescu, Milos, Tãnase, Cosa, Zagleschi, Oprea. Au mai jucat: Grecu, Jurma si Drãgan. Antrenor: Viorel Simescu. Au marcat: Cosa si Oprea. Dupã dusul rece oferit de Rieker în urmã cu douã etape, Margina nu s-a mai crezut învingãtoare din start si a intrat hotãrâtã pe terenul din Bichigi. Meciul a fost unul echilibrat, însã cei care s-au dovedit mai inspirati în fata portii au fost oaspetii, care prin cele douã goluri marcate au preluat sefia clasamentului si au toate sansele sã termine campioni de toamnã în seria întâi… doar dacã Bodo nu va produce surpriza etapei.
Etapa VII
Rezultatele ultimei etape a turului, seria I: Tomesti – Bichigi 5-3; Rieker – Mãnãstiur 4-2; Cutina – Tapia 2-6; MAGINA – Bodo 5-0. Seria II: Boldur – Cartier Drãgan 3-3; Gãvojdia – Vointa 0-3; Belint – Arsenal 5-6; Costei – Ghizela 4-1.
Margina – Bodo 5-0 (2-0) Margina: Medrut – Ondrusic, Berlezi, Stoica, Gheza, Orbulescu, Milos, Tãnase, Cosa, Zagleschi, Oprea. Au mai jucat: Grecu, Jurma si Drãgan. Antrenor: Viorel Simescu. Bodo: Nagy – Oprea, Jelurean, Strezariu S, Kareta, Gavrilescu, Kiss, Crasovan, Varga, Banco, Kovacs. Au mai jucat: Tofalvi, Strezariu si Bocãnel. Antrenor: Tibor Varga. Au marcat: Zagleschi – 2, Cosa – 2 si Milos. Gazdele nu au avut nici o problemã în fata celor de la Bodo si s-au impus clar, consolidându-si pozitia de campioanã a turului. Margina pare principala candidatã la promovarea în Campionatul Judetean.
Personalități locale
ROMANIA
JUDETUL TIMIS
COMUNA MARGINA
CONSILIUL LOCAL
H O T A R A R E A NR._3 8 –
DIN : 2 8 NOIEMBRIE 2 0 1 7,
PRIVIND ACORDAREA TITLULUI DE “ CETATEAN DE ONOARE “
AL COMUNEI MARGINA.
Consiliul Local al comunei Margina , judetul Timis – intrunit in sedinta ordinara din data de: 28 Noiembrie 2017 ;
Avandu-se in vedere aportul deosebit adus la dezvoltarea Fabricii Chimice Margina si implicit comunitatii locale , precum si contributia adusa in domeniul cercetarii pe linie de chimie industriala – prin inventii si inovatii –
Tinindu-se cont de: propunerile / recomandarile depuse si inregistrate la Primaria comunei Margina sub nr. 2.419 din data de: 27.10.2017 , precum si de referatul compartimentului de specialitate inregistrat sub nr. 2.441 din data de: 30 octombrie 2017;
Luandu-se in considerare Avizul favorabil emis de catre Comisia de specialitate – domeniul: Social– Sport – Cultura – Protectia mediului inconjurator – Agricultura ( sedinta pe comisie :28 noiembrie 2017 ) ;
In conformitate cu prevederile art. 17 , al.( 1 ) si ( 2 ) din Statutul comunei Margina si ale art. 36 , al.( 8 ) din Legea nr. 215 / 2001 – privind administratia publica locala , republicata – prin prezenta –
H O T A R A S T E :
ART.1.- Pentru merite deosebite in domeniul chimiei industriale in care au activat cand au lucrat in Fabrica Chimica Margina si pentru serviciile aduse comunitatii locale , precum si pentru modul in care au promovat aceasta zona – se acorda titlul de : “CETATEAN DE ONOARE “ al comunei Margina , judetul Timis -– urmatoarelor persoane :
1.- D-lui ing. PAPE RICHARD ;
2.- D-lui ing. BAUER LEONARD.
ART.2.- Diplomele de “Cetatean de onoare” al comunei Margina – se vor inmana persoanelor sau reprezentantiilor persoanelor nominalizate intr-un cadru festiv la o data care se va stabili ulterior – organizatori : Consiliul Local Margina si Primaria comunei Margina.
ART.3.- Prezenta hotarare se va comunica :
– Primaria comunei Margina , judetul Timis ;
– Consiliului Judetean Timis ;
– Institutiei Prefectului – Judetul Timis ;
– Reprezentantilor persoanelor in cauza ;
– Se va face publica prin afisare la panoul de afisaj si se va posta pe site-ul institutiei publice.
PRESEDINTE DE SEDINTA :
Consilier local –
D-nul ing. Campian Ionel
CONTRASEMNEAZA :
S E C R E T A R –
Jr. Danciu – Grosan Dan
ROMANIA
JUDETUL TIMIS
COMUNA MARGINA
CONSILIUL LOCAL
H O T A R A R E A NR._3 8 –
DIN : 2 8 NOIEMBRIE 2 0 1 7,
PRIVIND ACORDAREA TITLULUI DE “ CETATEAN DE ONOARE “
AL COMUNEI MARGINA.
Consiliul Local al comunei Margina , judetul Timis – intrunit in sedinta ordinara din data de: 28 Noiembrie 2017 ;
Avandu-se in vedere aportul deosebit adus la dezvoltarea Fabricii Chimice Margina si implicit comunitatii locale , precum si contributia adusa in domeniul cercetarii pe linie de chimie industriala – prin inventii si inovatii –
Tinindu-se cont de: propunerile / recomandarile depuse si inregistrate la Primaria comunei Margina sub nr. 2.419 din data de: 27.10.2017 , precum si de referatul compartimentului de specialitate inregistrat sub nr. 2.441 din data de: 30 octombrie 2017;
Luandu-se in considerare Avizul favorabil emis de catre Comisia de specialitate – domeniul: Social– Sport – Cultura – Protectia mediului inconjurator – Agricultura ( sedinta pe comisie :28 noiembrie 2017 ) ;
In conformitate cu prevederile art. 17 , al.( 1 ) si ( 2 ) din Statutul comunei Margina si ale art. 36 , al.( 8 ) din Legea nr. 215 / 2001 – privind administratia publica locala , republicata – prin prezenta –
H O T A R A S T E :
ART.1.- Pentru merite deosebite in domeniul chimiei industriale in care au activat cand au lucrat in Fabrica Chimica Margina si pentru serviciile aduse comunitatii locale , precum si pentru modul in care au promovat aceasta zona – se acorda titlul de : “CETATEAN DE ONOARE “ al comunei Margina , judetul Timis -– urmatoarelor persoane :
1.- D-lui ing. PAPE RICHARD ;
2.- D-lui ing. BAUER LEONARD.
ART.2.- Diplomele de “Cetatean de onoare” al comunei Margina – se vor inmana persoanelor sau reprezentantiilor persoanelor nominalizate intr-un cadru festiv la o data care se va stabili ulterior – organizatori : Consiliul Local Margina si Primaria comunei Margina.
ART.3.- Prezenta hotarare se va comunica :
– Primaria comunei Margina , judetul Timis ;
– Consiliului Judetean Timis ;
– Institutiei Prefectului – Judetul Timis ;
– Reprezentantilor persoanelor in cauza ;
– Se va face publica prin afisare la panoul de afisaj si se va posta pe site-ul institutiei publice.
PRESEDINTE DE SEDINTA :
Consilier local –
D-nul ing. Campian Ionel
CONTRASEMNEAZA :
S E C R E T A R –
Jr. Danciu – Grosan Dan
Poet in grai banatean
Dirijor si muzicolog
Dirijorul corului satesc
Dirijorul corului satesc
Invatator
Poet in grai banatean
Poet in grai banatean
Scriitor si publicist
Dirijorul Corului Ion Vidu din Lugoj