Sări la conținut Sări la navigarea principală Sări la subsol

Turism

Mic dejun la Margina

Centrul de Informare Turistică Margina

E-mail:   

infocentrumargina@yahoo.com

 

Site web: https://primariamargina.ro/turism/

 

Telefon: +4 0377 101 160 

Margina, oportunitati de petrecere a timpului liber

Posibilitati de petrecere a timpului liber oferite turistului ce viziteaza zona Margina sunt variate si reconfortante.

1) Plimbari in padure – doritorul de excursii si drumetii va gasi un cadru bogat, nepoluat, prin padurile de foioase de pe dealurile din apropierea localitatii. Se pot organiza picnic-uri. Se pot culege fructe de padure: mure, coacaze, fragi; numeroase ciuperci comestibile.

2) Pescuit – acest sport poate fi practicat in conditii optime pe marginea barajului de la lacul Surduc, dar si raul Bega, locuri usor accesibile agroturismului cazat intr-una din pensiunile aflate in Margina.

3) Vanatoare – cei pasionati de vanatoare vor gasi un teren bogat in vanat la Margina si Tomesti.

4) Sporturi acvatice – bazinul hidrigrafic bogat creeaza un cadru propice pentru cei ce doresc sa practice inotul, iubitorii de plimbari cu barca. Pe raul Bega dar sip e lacul Surduc se pot practica plimbari cu hibrobicicleta.

5) Plimbari cu bicicleta – zona Margina, cu dealurile sale pitoresti constituie un loc potrivit pentru cicloturism. Plimbarile cu bicicleta sau cu trasura pot fi o optiune inspirata pentru a descoperi potentialul turistic al zonei.

6) Seri traditionale – se pot organiza serate pentru prezentarea traditiilor si obiceiurilor locale in cadrul unor petreceri campenesti condimentate cu bucataria traditionala a zonei.